Desert fursecuri cu nuca

de gaby_duceag in Dulciuri, 22 Mai 2019 | 5377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 1 ou
  • zahar vanilinat
  • 150 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 80 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • putina sare
  • gem/dulceata/ciocolata – ce vreti voi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu nuca:

Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat.

Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul.

Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Se amesteca bine, bine.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Albusul ramas se bate cu o furculita.

Pregatim o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Cu mainile umede luam bucati din aluat si facem bilute cu diametru de aproximativ 2,5 cm.

Le trecem prin albusul de ou, apoi prin nuca macinata.

Le asezam in tava tapetata, apoi facem cu degetul cate o gropita in fiecare si punem fie o visina/cireasa din dulceata, fie gem, fie o bucatica de ciocolata.

Bagam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 15 minute. Nu incercati sa le luati din tava fierbinti, se vor rupe, le lasati sa se raceasca bine, apoi le puteti manevra cu usurinta.

Sa va fie de folos aceasta reteta de Fursecuri cu nuca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
TORT DE FRUCTE "CARLA"